Ugunsnelaimē Valmieras novadā izdzisusi viena cilvēka dzīvība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien ugunsgrēkā Valmieras novada Rencēnu pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Piektdien plkst.10.30 no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Valmieras novada Rencēnu pagastā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva virtuvē deg grīda 10 kvadrātmetru platībā.

Sadūmotajās telpās ugunsdzēsēji atrada cilvēku, kuru iznesa ārā, bet veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi, un cilvēks ugunsgrēkā bija gājis bojā. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.11.23.

Savukārt plkst.14.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Sārnates ielu, Ventspilī, kur neapsaimniekotā teritorijā dega skaidas un kūdra 1,5 hektāru platībā. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.22.01.

Plkst.15.27 ugunsdzēsēji devās uz Kandavas ielu Rīgā, kur divās vietās teritorijā dega atkritumi, mēbeles, koka baļķi un sausā zāle kopumā 550 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no liesmām nosargāja blakus esošo ēku un autobusu. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.17.39.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 81 izsaukumu - 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecus uz meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Piektdien Augšdaugavas novada Salienas pagastā dega meža zemsedze 2,95 hektāru platībā, informēja VUGD pārstāvji.

Saglabājoties ilgstošam sausumam un augstai ugunsbīstamībai, ugunsdzēsēji katru dienu dodas dzēst meža ugunsgrēkus. Augšdaugavas novada Salienas pagastā dega meža zemsedze 2,95 hektāru platība. Ugunsdzēsēji meža ugunsgrēka dzēšanas darbos šeit sniedza atbalstu Valsts meža dienesta darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu