Foto un video "BALTOPS": ieskaties NATO militārajās mācībās Baltijas jūrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz 16.jūnijam Baltijas jūrā norisināsies ikgadējās starptautiskās militārās mācības "BALTOPS 23". Ieskaties to norisē!

"BALTOPS 23" ir vienas no vērienīgākajām Ziemeļeiropas reģionā, un to mērķis šogad ir turpināt pilnveidot dažādu spēka veidu un ieroču šķiru vienību savstarpējo sadarbību un operacionālo savietojamību ne tikai NATO, bet arī kopā ar alianses partnervalstīm.

Mācību dalībnieki kopīgo vingrinājumu laikā demonstrēs gatavību kolektīvās aizsardzības nodrošināšanai Baltijas reģionā, tādējādi stiprinot reģionālo drošību un veicinot atturēšanu.

Foto: vrsž. Gatis Indrēvics, Aizsardzības ministrija

Mācībās piedalās 19 NATO dalībvalstis un viena partnervalsts, 50 kuģi, vairāk nekā 45 gaisa kuģi un 6000 karavīru.

Mācību dalībvalstis būs ASV, Beļģija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Kanāda, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Nīderlande, Polija, Portugāle, Rumānija, Somija, Spānija, Turcija, Vācija, un partnervalsts - Zviedrija, kura plāno kļūt par NATO dalībvalsti, tiklīdz Turcija tam vairs neliks šķēršļus.

Pirmās starptautiskās mācības "BALTOPS" Baltijas jūrā notika 1971.gadā.

Vienā laikā ar "BALTOPS" militārās mācības Baltijas jūrā veica arī Krievija. Eksperti tiešsaistes žurnālam "Klik" norāda, ka tas, visticamāk, nav apdraudējums Latvijas drošībai, bet gan Krievijas vēstījums, atbildot uz NATO militāro klātbūtni un apmācībām Baltijas jūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu