Sāks Rīgas vēsturiskā centra un aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izstrādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien atbalstīja Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izstrādes sākšanu.

Plānojuma izstrāde esot nepieciešama, lai iedzīvinātu pašvaldības nostādnes attiecībā uz mobilitātes, publiskās ārtelpas, apbūves un apdzīvojuma attīstību Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā.

Saglabājot un aizsargājot kultūrvēsturiskās vērtības, plānots veicināt aktīvas un dzīvīgas pilsētvides attīstību, nostiprinot mājokļa funkciju un pilnveidojot iedzīvotājiem nepieciešamo pakalpojumu un infrastruktūras pieejamību un daudzveidību.

Kā norādīts informācija deputātiem, esot nepieciešams telpiski nostiprināt stratēģiskos mobilitātes principus pilsētas kodolā, kur gājēju, velosipēdistu un sabiedriskā transporta pārvietošanās ir prioritāra attiecībā pret privāto autotransportu, kā arī ir jāveicina kvalitatīvas ārtelpas un apstādījumu struktūras attīstība šajā teritorijā.

Teritorijas plānojuma mērķis ir veicināt vēsturiskā centra kā UNESCO Pasaules mantojuma vietas un tā aizsardzības zonas ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, vienlaikus veidojot dzīvotspējīgu un mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstošu pilsētvidi.

Gala lēmums par teritorijas plānojuma uzsākšanu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

LETA jau ziņoja, ka, plānojot Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā notika trīs publiskās diskusijas par vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības stratēģiskajām nostādnēm.

Lēmumu par tā uzsākšanu Rīgas dome pieņēma pērn decembrī. SIA "Grupa93" veica pētījumu "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izvērtēšana turpmāko plānošanas uzdevumu definēšanai".

Pētījuma laikā šī gada martā un aprīlī profesionālā vidē notika sarunas ar ekspertiem un iesaistīto institūciju pārstāvjiem, lai noskaidrotu viedokli par pozitīvajiem, kā arī konfliktējošajiem un attīstību kavējošajiem aspektiem spēkā esošā plānojuma ieviešanas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu