AS piedāvā rīkot koalīcijas semināru par veicamajiem darbiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs, "Apvienotā saraksta" viens no līderiem Edvards Smiltēns
Saeimas priekšsēdētājs, "Apvienotā saraksta" viens no līderiem Edvards Smiltēns Foto: Paula Čurkste/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) piedāvā rīkot koalīcijas semināru par veicamajiem darbiem, lai tādējādi uzlabotu sadarbību valdībā.

To otrdien, 13. jūnijā, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pauda AS politiķi, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, Edgars Tavars un Andris Kulbergs.

Smiltēns akcentēja, ka valdība ir ļoti dinamiski ķērusies klāt virknei uzdevumu, kas ir ietverti valdības deklarācijā. Tāpat lielākoties sapratne ir arī Kariņa aktualizētajās piecās tēmās, vienīgi par Stambulas konvenciju vēl tehniski jāizrunā, vai tiek iekļautas atrunas vai preambula saistībā ar vienu jautājumus raisošo normu.

Tavars norādīja, ka pēc AS aicinājuma paredzēts rīkot arī trīspusējas sarunas kopā ar Nacionālo apvienību (NA).

Jau vēstīts, ka pašlaik valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība", NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS kategoriski iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu