UBS noteikusi "Credit Suisse" darbiniekiem "sarkanās līnijas"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šveices banka UBS noteikusi “sarkanās līnijas” bijušās “Credit Suisse” bankas darbiniekiem. Jaunie ierobežojumi stājušies spēkā uzreiz pēc UBS un “Credit Suisse” apvienošanās, vēsta “Financial Times”.

Ierobežojumu saraksts attiecas uz 11 finanšu un 12 nefinanšu riskiem. Piemēram, “Credit Suisse” darbiniekiem ir aizliegts sākt sadarbību ar jauniem klientiem no dažādām valstīm, tostarp Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas, Kirgizstānas, Uzbekistānas, Tadžikistānas un Turkmenistānas, kā arī no Kosovas un Albānijas. Tas tiek skaidrots ar lieliem naudas atmazgāšanas, kukuļdošanas un korupcijas riskiem.

Tāpat “Credit Suisse” darbiniekiem ir liegts tirgot virkni finanšu produktu, kā vidū ir Korejas deriatīvi un atsevišķu indeksu opcijas.

“Credit Suisse” darbiniekiem būs nepieciešams iegūt UBS menedžeru atļaujas, lai pagarinātu aizdevumus, kas ieķīlāti ar jahtām, kuģiem un nekustamo īpašumu vairāk nekā 60 miljonu dolāru apmērā, kā arī pagarināt kredītu termiņus aizņēmējiem ārpus Šveices.

Daļa “sarkano līniju” skar organizatoriskus jautājumus, piemēram, biroju izmantošanu.

Tāpat “sarkanās līnijas” paredz, ka “Credit Suisse” darbinieki nedrīkst apkalpot Ukrainas politiķus un valsts kompānijas, jo tas satur naudas atmazgāšanas riskus, vēsta “Financial Times”. Visi ierobežojumi stājušies spēkā īsi pēc abu banku apvienošanas pabeigšanas 12. jūnijā. UBS direktoru padomes vadītājs jau maijā pauda bažas par “Credit Suisse” darba kultūru, jo šī banka biežāk apkalpoja riskantus klientus, piedāvājot riskantus produktus.

UBS un “Credit Suisse” paziņoja par apvienošanos 2023. gada 19. martā. Darījuma summa bija 3,2 miljardi dolāru – divas reizes zemāka nekā “Credit Suisse” tirgus vērtība pirms darījuma. “Credit Suisse” pirms tam saskārās ar dažādām problēmām – bankas akcijas nokritās līdz rekordzemam līmenim pēc tam, kad tika ziņots par būtiskiem trūkumiem finanšu atskaitēs pēdējo divu gadu laikā.

Otrdien UBS akcijas kļuva par 0,44% vērtīgākas, sasniedzot 18,43 franku par akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu