Igaunijas elektroenerģijas tirgū fiksēts vēl nebijis gadījums (16)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Pagājušajā piektdienā, 9. jūnijā, Igaunijā fiksēts unikāls gadījums elektroenerģijas tirgū. Kompānija “Elekreilevi” (“Sadales tīkls” Igaunijas analogs) paziņojusi, ka elektroenerģijas ražotāji enerģijas tīklā pirmo reizi piegādājuši vairāk nekā 500 megavatu, no kā nospiedošs vairākums – 499 megavati bija saules elektrostaciju saražota elektrība, vēsta “Postimees”.

“Elektroenerģijas ražotāji dienas laikā tīklā nogādāja piecu gigavatstundu lielu enerģijas apjomu, kas ir rekords. Igauņi ir pratuši veiksmīgi likt dabai strādāt savā labā, un šī tendence šogad turpināsies, jo ražotāju apjoms, kas elektrību ražo, izmantojot saules paneļus, būtiski pieaug. Nav aiz kalniem laiks, kad saules enerģija pilnībā nosegs igauņu pieprasījumu,” komentēja “Elekreilevi” valdes loceklis Mihels Harms, piebilstot, ka piecas gigavatstundas ir trešā daļa no “Elekreilevi” klientu kopējā pieprasījuma.

“Elektrilevi” tīklā darbojas 18 682 elektroenerģijas ražotāji, kuru maksimālā kopējā jauda ir 711 megavati. Aprīlī un maijā “Elekreilevi” saņēma vairāk nekā 1600 pieteikumu no elektroenerģijas ražotājiem pieslēgties tīklam ar savu saražoto enerģiju, kas veidotu 357 megavatstundas.

“Pēdējais gads ir iezīmējis saules parku aktivitātes bumu, un bija brīži, kad pieteikumu skaits nogādāt elektrību kopējā tīklā pieauga pat astoņas reizes. Pašlaik tendences ir pozitīvas. Joprojām cilvēki izvēlas ražot elektrību savām vajadzībām, un šādi pakalpojumi kļūst arvien populārāki un pieejamāki,” norādīja Harms.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu