ES ieviesīs ierobežojumus mākslīgajam intelektam; tiks skarts arī "ChatGPT"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Savienība spērusi pirmos soļus pretim jaunam regulējumam, kas attieksies uz mākslīgo intelektu (MI). Eiropas Parlaments jau apstiprinājis biometriskās novērošanas un emociju atpazīšanas tehnoloģiju aizliegumu, vēsta “Business Insider”.

Tāpat Eiropā būs obligāta prasība attiecībā pret MI sistēmām, kā “ChatGPT”, – tām būs jānorāda, ka viss saturs ir MI ģenerēts, un šajā saturā var nebūt patiesi fakti.

“Jaunie noteikumi ir paredzēti, lai izveidotu uz cilvēku centrētu un augstvērtīgu mākslīgo intelektu, kas palīdz aizsargāt cilvēka veselību, drošību, fundamentālas tiesības un demokrātiju, kā arī izvairīties no MI radītajiem kaitīgajiem efektiem,” teikts Eiropas Parlamenta paziņojumā.

Tagad Eiropas Savienības dalībvalstīs sāksies debates un jaunu likumprojektu īstenošana. Noteikumi paredz, ka MI Eiropā tiek attīstīts un izmantots tā, lai tas atbilstu Eiropas Savienības vērtībām un tiesībām, tostarp aizsargājot cilvēku datus, drošību, privātumu, caurspīdību un sociālo labklājību.

Eiropas Parlamenta deputāts no Itālijas Brando Benifei sacīja, ka Eiropa ir sagatavojusi pienācīgu atbildi potenciālām briesmām, ko rada MI.

“Mēs vēlamies redzēt pozitīvu MI potenciālu, kas veicina radošumu un produktivitāti. Mēs arī nedrīkstam aizmirst par draudiem demokrātijai un brīvībai, ko var radīt MI,” komentēja Benifei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu