"SEB banka" ceļ termiņnoguldījumu likmes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sekojot līdzi klientu pieprasījumam un reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas kārtējo lēmumu paaugstināt bāzes procentu likmes, "SEB banka" turpina celt termiņnoguldījumu procentu likmes, informēja "SEB bankas" pārstāvji.

Jaunās likmes būs spēkā no pirmdienas, 19.jūnija.

Bankā informē, ka trīs, sešu un 12 mēnešu termiņnoguldījumu likmes palielinātas par vidēji 0,5 procentpunktiem, savukārt 24 un 36 mēnešu likmes - par 0,25 procentpunktiem.

Sākot ar 19.jūniju, trīs mēnešu likme būs 2,5%, sešu mēnešu - 2,75%, 12 mēnešu - 3,5%, bet 24 un 36 mēnešu likmes - 2,85%.

"SEB bankas" dati liecina, ka piecu mēnešu laikā kopš gada sākuma pieprasījums pēc termiņnoguldījumiem būtiski pieaudzis. Maija beigās kopējais noslēgto termiņnoguldījumu līgumu skaits bija septiņas reizes lielāks, nekā gada sākumā, bet noguldītā summa desmitkāršojusies. Savukārt tikai maijā noslēgti 40% no visiem šī gada termiņnoguldījumu līgumiem.

No visiem uz maija beigām noslēgtajiem līgumiem 76% bija līgumi par 12 mēnešu termiņnoguldījumiem, 11% - par trīs mēnešu noguldījumiem un 10% - par sešu mēnešu noguldījumiem. Vidējā summa noguldījumiem ir ap 20 000 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" 2022.gada beigās bija otra lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Bankas informācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu