Sestdien ir atvērta ikdienā nepieejamā Teiču dabas rezervāta Sildu taka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ogotājas Teiču dabas rezervātā
Ogotājas Teiču dabas rezervātā Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien interesenti var apmeklēt ikdienā nepieejamo Teiču dabas rezervāta aptuveni trīs kilometrus garo Sildu taku, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālās administrācijas dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka.

Apmeklējums iespējams līdz 15 cilvēku grupās DAP darbinieka pavadībā. Dalība bija jāpiesaka savlaicīgi.

Kā vēstīts, DAP no jūnija līdz pat oktobra beigām organizē Teiču un Krustkalnu dabas rezervātu apmeklējumus

Dabas rezervāti ir īpaši aizsargājamas dabas teritorijas, kas nav ikdienā pieejamas.

Latvijā ir četri dabas rezervāti, un divi no tiem DAP darbinieka pavadībā ir pieejami apmeklētajiem. Teiču un Krustkalnu dabas rezervātos ir izveidota infrastruktūra, un to ir iespējams apmeklēt DAP darbinieku klātbūtnē noteiktos laikos. Pārējā laikā noteikumu ievērošanu sekmē teritorijā izvietotās video kameras.

Ikvienam apmeklētājam bez iepriekšēja pieteikuma un nesaskaņojot klātbūtni ir pieejami divi skatu torņi - Kristakrūga skatu tornis Teiču dabas rezervātā pie Rēzeknes šosejas (A12) un Krustkalnu dabas rezervāta skatu tornis pie autoceļa Mārciena-Ļaudona (V876).

Teiču dabas rezervāts ir lielākais Latvijā un viens no lielākajiem sūnu (augstajiem) purviem Baltijā, kā arī ir viena no civilizācijas vismazāk skartajām vietām Latvijā. Šī ir nozīmīga putnu atpūtas vieta pirms sezonālās migrācijas. Rudenī purvā vienkopus iespējams ieraudzīt pat 1500 dzērvju un 8000 zosu. Purvā piemērotu vietu riestam atraduši arī rubeņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu