Tiesa noraida "Livas KTV" sūdzību par NEPLP uzlikto sodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Rīgas pilsētas tiesa noraidījusi SIA "Livas KTV" sūdzību par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) uzlikto sodu 7000 eiro apmērā. 

Saskaņā ar spriedumu NEPLP pārstāvji pērn 23.decembrī ieradās pie televīzijas programmu izplatītāja "Livas KTV", lai veiktu pārbaudi par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto televīzijas programmu retranslācijas noteikumu ievērošanu.

NEPLP komisija ieradās pie televīzijas pakalpojumu sniedzēja Vidrižu ielā 1 un informēja uzņēmuma pārstāvi par pārbaudi. Taču NEPLP pārstāvjiem netika nodrošināta piekļuve televīzijas pieslēguma galvasstacijai un tehniski nebija iespējams pārliecināties par televīzijas programmu faktisko retranslāciju un pilnvērtīgi veikt retranslācijas atļaujas pārbaudi.

Tādēļ NEPLP janvārī nolēma uzņēmumam piemērot naudas sodu 1400 naudas soda vienību apmērā jeb 7000 eiro.

Tiesā 13.februārī saņemta "Livas KTV" sūdzība. Uzņēmums norāda, ka komisijai tika nodrošināta iespēja iepazīties ar retranslēto un pārraidīto programmu sarakstu. NEPLP pārbaude notikusi bez iepriekšēja brīdinājuma, līdz ar to uzņēmuma telpās atradās nevis tehniskais darbinieks, bet gan jurists, kas savu iespēju robežās nodrošināja komisijas locekļu prasības.

Savukārt NEPLP skaidro, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums paredz tiesības veikt programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzēju pārbaudes bez brīdinājuma un arī tad, ja pakalpojuma sniedzējs atsakās NEPLP pārstāvjus ielaist savās telpās un nenodrošina pārbaužu veikšanu. Turklāt šajā pārbaudē neesot bijusi nepieciešama tehniskā personāla klātbūtne.

Izvērtējot lietas apstākļus tiesa atzina, ka "Livas KTV" pēc būtības nesniedza nepieciešamo informāciju un ka uzņēmumam administratīvais sods piemērots pamatoti.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā desmit darba dienu laikā no tā paziņošanas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Livas KTV" reģistrēta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2828 eiro. Tas pastarpināti caur SIA "Livas" pieder Vasīlijam Mihailovam.

Uzņēmums 2021.gadā strādājis 1,4 miljonu eiro apgrozījumu un 43 000 eiro peļņu. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

"Livas KTV" nodrošina klientiem kabeļtelevīzijas, digitālās televīzijas un IP televīzijas pakalpojumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu