Ludzas linu fabrikas kādreizējā teritorijā ražos kurināmo koksni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Par 4,2 miljoniem eiro bijušās Ludzas linu fabrikas teritorijā izbūvēts ražošanas komplekss kokapstrādes nozares vajadzībām, un tas iznomāts kurināmās koksnes ražotnes izveidei, aģentūra LETA uzzināja Ludzas novada pašvaldībā.

Revitalizējot degradēto teritoriju, izbūvēts ražošanas komplekss 2,8 hektāru platībā. Tajā ir divas ražošanas ēkas, trīs noliktavas, katlumāja un betonētas pamatnes kaltēm, administratīvajai ēkai, krautnēm.

Objekta nomas tiesību izsolē uzvarēja uzņēmums SIA "Ludza Wood", ar kuru pašvaldība noslēgusi līgumu uz 30 gadiem. Uzņēmums kurināmās koksnes produktu ražošanu plāno sākt pēc iekārtu un tehnoloģisko līniju uzstādīšanas. Atbilstoši noslēgtajam līgumam un projekta nosacījumiem "Ludza Wood" ir jāizveido 52 jaunas darba vietas un jāpiesaista privātās investīcijas vismaz 2,77 miljonu eiro apmērā.

Projekta kopējās izmaksas ir 4,2 miljoni eiro, tajā skaitā ERAF finansējums ir mazliet vairāk nekā divi miljoni eiro, valsts budžeta dotācija - 108 097 eiro, bet Ludzas novada pašvaldības finansējums - 252 226 eiro.

Būvniecību veica SIA "Ošukalns celtniecība", būvuzraudzību īstenoja SIA "P.M.G.", bet autoruzraudzību - SIA "Vides projektu studija".

SIA "Ludza Wood" reģistrēts 2021.gadā un pilnībā pieder Klāva Olšteina uzņēmumam SIA "GoWood", liecina "Firmas.lv" dati.

SIA "Ošukalns celtniecība" reģistrēta 2003.gadā, pērn uzņēmuma apgrozījums bija 8,92 miljoni eiro, peļņa - 0,11 miljoni eiro. SIA "P.M.G." reģistrēta 2004.gadā, uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 9,80 miljoni eiro, peļņa - 0,46 miljoni eiro. SIA "Vides projektu studija" reģistrēta 2002.gadā, apgrozījums 2022.gadā bija 0,39 miljoni eiro, peļņa - 31 711 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu