VIDEO Tiesībsargs: Sievietes suņa-asistenta neielaišana "airBaltic" reisā ir diskriminācija (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Nedēļas nogalē lidsabiedrība "airBaltic" kādai sievietei liegusi iespēju lidot reisā kopā ar savu suni asistentu. Tiesībsargs atzinis, ka lidsabiedrība rīkojusies diskriminējoši, bet "airBaltic" pieprasījusi paskaidrojumus no reisa izpildītājiem – "Carpatair", vēsta LTV Ziņu dienests

Baiba Baikovska jau janvārī bija iegādājusies lidsabiedrības "airBaltic" biļetes uz Spānijas pilsētā Malagā notiekošo darba konferenci. Sieviete bija droša, ka kopā ar viņu varēs doties arī viņas pavadošais suns asistents vārdā Elfa.

Tomēr lidostā Baibai nācies saskarties ar nepatīkamu pārsteigumu - lidsabiedrības "airBaltic" darbinieki suni reisā nav ielaiduši, un sieviete bijusi spiesta sazināties ar savu māti, lai nogādātu Elfu atpakaļ mājās. Baibai ir funkcionāli traucējumi, un sieviete apgalvo, ka saskatīt pozitīvo šajā situācijā esot grūti.

"Man šorīt tas nozīmēja lieku stresu, nespējot piecelties no gultas, ko man ikdienā palīdz izdarīt Elfa, mans suns asistents," sacīja Baiba.

Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa nosaukusi lidsabiedrības rīcību par diskrimināciju, vēršot uzmanību, ka suns pavadonis neesot vienkāršs mājdzīvnieks, bet cilvēkam ar speciālām vajadzībām vai invaliditāti tas ir neatsverams palīgs ikdienas dzīvē.

Jāteic, ka stāstam ir laimīgas beigas, jo pašreiz Elfa jau atrodas Malagā pie savas saimnieces.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu