Aizvadītajā diennaktī robežsardze aizturējusi 62 likumpārkāpējus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts robežsardze informējusi, ka aizvadītajā diennaktī uz valsts robežas un valsts iekšienē aizturēti 62 likumpārkāpēji.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Krievijas, diviem Ukrainas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti četri Lielbritānijas un viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Lielbritānijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Somijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām - sešiem Baltkrievijas, sešiem Latvijas, trīs Moldovas, trīs Ukrainas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Gruzijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.

No nelikumīgas Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas aizvadītajā diennaktī atturēti 56 cilvēki, savukārt kopumā šogad - 4067 cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta septiņiem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 201 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu