Lukašenko apstiprina Prigožina ierašanos Baltkrievijā (11)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Prigožina lidmašīna piezemējas Baltkrievijā
Prigožina lidmašīna piezemējas Baltkrievijā Foto: Ekrānuzņēmums no "Telegram"

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko otrdienas pēcpusdienā apstiprināja algotņu grupējuma “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina ierašanos Baltkrievijā.

“Jā, tiešām, viņš jau ir Baltkrievijā,” paziņoja diktators.

Kā otrdienas rītā vēstīja baltkrievu militārās aktivitātes monitoringa projekts "Belarusian Hajun", Prigožina privātā lidmašīna otrdienas rītā nolaidusies Mačuļišču militārajā lidlaukā netālu no Minskas.

Prigožina lidmašīna ar reģistrācijas numuru RA-02795 Baltkrievijā nolaidusies plkst.7.40.

Īsi pēc tam plkst.7.58 Mačulišču lidlaukā nolaidusies vēl viena privātā lidmašīna ar reģistrācijas numuru RA-02878. Tā izlidoja no Sanktpēterburgas.

Pagājušās nedēļas nogalē aptuveni 36 stundas norisinājās “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina vadīts militārs dumpis, kura laikā “Vagner” kaujinieku kolonnas virzījās uz Maskavu.

“Vāgneriešu” dumpja laikā tika notriekti vairāki Krievijas armijas bruņoto spēku lidaparāti. Krievijas armijas dzīvā spēka zaudējumi no šī dumpja, saskaņā ar dažādām aplēsēm, ir 4 līdz 20 cilvēki.

Kremlis paziņoja, ka situāciju noregulēt palīdzējis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, un panākta vienošanas, ka Prigožins pārcelsies uz Baltkrieviju un tiks izbeigta pret viņu sāktā krimināllieta.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu