Atslepenots ASV ziņojums par Uhaņas laboratoriju un koronavīrusu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Uhaņas Virusoloģijas institūts
Uhaņas Virusoloģijas institūts Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā atslepenotā ASV izlūkdienestu ziņojumā vēstīts, ka nav atrasti pierādījumi saiknei starp Covid-19 pandēmiju un kādiem negadījumiem Uhaņas Virusoloģijas institūta laboratorijā. Zināms, ka šis institūts atrodas netālu no vietas, kur pirmo reizi tika identificēts jaunais koronavīruss.

ASV izlūkdienestu desmit lapaspušu garajā ziņojumā, kas publicēts pagājušajā nedēļā, īsumā aprakstīti ASV varas iestāžu pētījumi un darbības saistībā ar teoriju, ka koronavīruss varētu būt “pasprucis” no Uhaņas Virusoloģijas institūta laboratorijas.

Lai arī šis ziņojums nenoraida divas no populārākajām koronavīrusa izcelsmes teorijām, proti, ka SARS-CoV-2 vīruss, kas izraisa Covid-19, no dzīvniekiem nonāca cilvēkā vai “paspruka” no Uhaņas laboratorijas, tomēr tas parāda, ka nav atrasti pierādījumi, ka pētnieki kaut kādā veidā vīrusu izlaiduši no laboratorijas, izraisot koronavīrusa pandēmiju.

Nav arī ziņu par to, ka institūta pētnieki veikuši eksperimentus tieši ar SARS-CoV-2 vai tam pietiekami līdzīgu vīrusu, lai tas varētu kļūt par pandēmijas cēloni.

Ziņojumā arī aplūkoti vairāki vieglas saslimšanas gadījumi institūta pētnieku vidū 2019. gada rudenī. Vairāki slimības simptomi bija līdzīgi Covid-19 simptomiem. Tiesa, ziņojumā secināts, ka nav pierādījumu, ka šīs saslimšanas ir saistītas ar Covid-19.

Pagaidām ASV izlūkdienestu domas vēl dalās par to, kāda ir koronavīrusa izcelsme, tomēr lielākā daļa uzskata, ka ticamāks ir pirmais variants, proti, ka vīruss cilvēkos nonācis no dzīvniekiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu