Aizdomās par sievietes slepkavību Purvciemā aizturēti divi vīrieši alkohola reibumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls.
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Svētdien, 25. jūnijā Rīgā, Purvciemā Valsts policija aizdomās par kādas sievietes slepkavību aizturēja divus vīriešus, kuri tobrīd atradās stiprā alkohola reibumā. Ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, un 27. jūnijā tiesa vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, ziņo Valsts policija.

Kāda satraukusies sieviete informēja Valsts policiju par saņemtu zvanu no kaimiņos esoša vīrieša, kurš apgalvoja, ka viņa dzīvoklī ir līķis.

Likumsargi nekavējoties reaģēja un devās uz norādīto adresi, kur guva apstiprinājumu saņemtajai informācijai – dzīvoklī tik tiešām atradās mirusi sieviete.

Tāpat dzīvoklī atradās arī divi vīrieši, no kuriem viens bija zvanījis satrauktajai sievietei un apgalvojis, ka viņa dzīvoklī ir līķis. Uz abu aizdomās turēto vīriešu apģērba bija redzamas asinis. Viņi tika aizturēti un nogādāti policijā.

Tur viņiem tika veikta arī alkohola koncentrācijas pārbaude un konstatēts, ka iespējamie vainīgie atrodas stiprā alkohola reibumā.

Aptaujājot kaimiņus, likumsargi noskaidroja, ka tonakt, visdrīzāk, kopīgas alkohola lietošanas laikā starp personām radies savstarpējs konflikts, kā rezultātā kādai 1954. gadā dzimušai sievietei nodarīti miesas bojājumi un viņa no gūtajiem ievainojumiem mirusi.

Aizturētie vīrieši dzimuši 1958. un 1965. gadā un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā – viens no viņiem par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesa šodien, 27. jūnijā, aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā iemesli un apstākļi.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu