Itālija brīdina par kaitējumu, ko radīs Eiropas Centrālās bankas procentu likmju palielināšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas premjerministre Džordža Meloni
Itālijas premjerministre Džordža Meloni Foto: EPA/Scanpix

Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien, 28. jūnijā, kritizēja Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu, cīnoties ar inflāciju, paaugstināt procentu likmes, brīdinot, ka "ārstēšana var izrādīties kaitīgāka nekā slimība."

"ECB vienkāršotā pieeja ar procentu likmju paaugstināšanu daudziem nešķiet pareiza," uzrunā Itālijas parlamentā sacīja Meloni.

"Mūsu valstī vispārējo cenu kāpumu neveicina ekonomikas pārāk strauja izaugsme, bet gan citi faktori, galvenokārt Ukrainas kara izraisītā enerģētikas krīze," norādīja premjerministre.

Meloni reaģējusi uz ECB prezidentes Kristīnes Lagardas otrdien pausto, ka banka turpinās palielināt procentu likmes arī jūlijā, ja vien būtiski nemainīsies prognozes.

ECB padome procentu likmes palielinājusi jau astoņas sanāksmes pēc kārtas, tādējādi cenšoties cīnīties ar augsto inflāciju.

Lai arī inflācija eirozonā pēdējos mēnešos ir samazinājusies, ECB amatpersonas šobrīd raizējas par ietekmi, ko varētu radīt atalgojumu kāpums, jo darbinieki pieprasa lielākas algas, lai segtu izmaksu pieaugumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu