Patiess izbrīns. Laboratorijas šimpanze pirmo reizi ierauga debesis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Vanilla ir 28 gadus veca šimpanze, kas visu savu dzīvi pavadījusi nebrīvē zem jumta. Tagad sirsnīgā video parādīts, kā šimpanze nogādāta šimpanžu rezervātā Floridā un pirmo reizi ierauga debesis.

Dzīves pirmo daļu Vanilla dzīvoja Ņujorkas biomedicīnas pētniecības iestādē, kur viņa kopā ar vēl vairākām šimpanzēm (pan troglodytes) tika turēta šauros krātiņos. 1995. gadā viņa un citas šimpanzes tika nogādātas dzīvnieku patversmē Kalifornijā, kur dzīvoja no ārpasaules nošķirtā aplokā ar jumtu.

“Kalifornijā Vanilla kopā ar vēl vairākām šimpanzēm dzīvoja iežogojumā bez zāles un īpaša komforta,” izdevumam “New York Post” stāstīja primātu eksperts Endrjū Halorāns.

Pēc tam, kad patversme tika slēgta, Vanilla un pārējās šimpanzes ar lidmašīnu tika nogādātas rezervātā “Save The Chimps”. Pēc karantīnas, kas ir standarta procedūra rezervātā, šimpanzes pakāpeniski tika iepazīstinātas ar lielākajām rezervāta šimpanžu grupām.

Nesen publicētā video redzams, kā Vanilla sākumā bailīgi iznāk ārā un vairākas reizes paskatās debesīs, teju ieplešot muti no brīnumiem. Pēc tam viņa izpēta savas jaunās mājas – plašu, ar zāli klātu teritoriju.

VIDEO: ŠIMPANZE PIRMO REIZI IERAUGA DEBESIS

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu