Piektdienas pēcpusdienā mudina rēķināties ar lēnu satiksmi Pierīgā jūras virzienā un uz Ērgļu ceļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sastrēgums. Ilustratīvs attēls.
Sastrēgums. Ilustratīvs attēls. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Augstas satiksmes intensitātes un ceļu remontu dēļ autovadītājiem pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi jūras piekrastes virzienos un uz Ērgļu ceļa, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Valsts autoceļu tīklā turpinās būvdarbu sezona, un darbi patlaban notiek vairāk nekā 70 posmos. Izbraucot no Rīgas pa Ērgļu ceļu, jāņem vērā, ka pagaidu luksoforu skaits tur uz pieaudzis līdz pieciem un ceļš no Rīgas apvedceļa līdz Tīnūžiem var prasīt stundu.

Aptuveni stunda nepieciešama, arī lai izbrauktu Vidzemes šosejas posmu no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei, kur ir seši pagaidu luksofori, kā arī posmu no Madonas uz Dzelzavu pa reģionālo autoceļu, kur ir septiņi pagaidu luksoforu posmi.

Citi lielākie ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas no Sēnītes līdz Siguldai, kur satiksme notiek pa labās puses brauktuvi un paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Uz Daugavpils šosejas Lielvārdē trijos posmos ir luksofori, ātruma ierobežojums 50 km/h un posma šķērsošanai jāplāno 30 minūtes, bet Pļaviņu apvedceļa posmā ir divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojumi un remontposma šķērsošanas laiks ir aptuveni pusstunda.

Uz autoceļa Grebņeva- Rēzekne no Grebņevas līdz Kārsavai ir četri luksoforu posmi un paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes, bet uz Ventspils šosejas pie Tukuma ir viens luksoforu posms un šķērsošanas laiks ir aptuveni 20 minūtes.

Uz valsts reģionālajiem autoceļiem lielāki darbi notiek arī ceļa Talsi- Upesgrīva posmā no Upesgrīvas līdz Laidzei, kur divos posmos satiksmi regulē ar luksoforu un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes.

Uz autoceļa Rīga- Ērgļi no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem ir trīs luksoforu posmi un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 30 līdz 40 minūtes, bet uz ceļa Stalbe- Cēsis satiksmi piecos posmos regulē ar luksoforiem un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 40 minūtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu