VIDEO Nelielas autoratlīdzības dēļ sievietei atņemts bezdarbnieku pabalsts (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāda iedzīvotāja nokļuvusi neapskaužamā situācijā - darba tiesiskās attiecības ar iepriekšējo darbavietu ir izbeigtas, un nu, nelielas autoratlīdzības dēļ, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) nolēmusi anulēt viņai piešķirto bezdarbnieka pabalstu, vēsta Latvijas Televīzijā.

Ksenija sociālajā tīklā "Twitter" paudusi savu nelāgo pieredzi ar NVA - noformējot bezdarbnieka statusu, sieviete esot vaicājusi konsultantam, vai bezdarbnieka pabalstu iespējams apvienot ar nelielas autoratlīdzības gūšanu no saviem publicētajiem rakstu darbiem, uz ko konsultants atbildējis apstiprinoši. Tomēr brīdī, kad sievietei bija jāsaņem pabalsts, NVA esot ar viņu sazinājusies un pavēstījusi, ka bezdarbnieka statuss Ksenijai ticis anulēts. Pie vainas - pārdesmit saņemtie eiro no autoratlīdzības.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Pabalstu metodiskās daļas vadītāja Aiva Zīrāka skaidroja, ka šādu kārtību paredz likums. Un nav pat svarīgi, cik liela bijusi autoratlīdzība. Viņa gan piebilda, ka autoratlīdzību iespējams saņemt, ja bezdarbnieks ir ieguvis pašnodarbinātā statusu un autoratlīdzība nepārsniedz valstī noteikto minimālo algu, kas šobrīd ir 620 eiro.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu