Pāvests Korāna dedzināšanu Zviedrijā nosaucis par nosodāmu rīcību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YARA NARDI/REUTERS

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks intervijā Apvienoto Arābu Emirāta (AAE) laikrakstam nosodījis Korāna dedzināšanu demonstrācijā Stokholmā, un norādījis, ka šādu rīcību nevajadzētu pieļaut.

"Jebkura grāmata, kas tiek uzskatīta par svētu, ir jāciena aiz cieņas pret tiem, kas tai tic, un vārda brīvību nekad nevajadzētu izmantot kā ieganstu, lai nicinātu citus," sacīja pāvests, piebilstot, ka šādas rīcības pieļaušana ir nosodāma.

Pagājušajā trešdienā Stokholmā divi vīrieši demonstrācijā aizdedzināja Korānu. Demonstrācija sakrita ar musulmaņu svētku "Eid al-Adha" (Upurēšanas svētku) sākumu.

Vairākas musulmaņu valstis nosodīja šo demonstrāciju un izsauca Zviedrijas diplomātus, kuriem norādīja, ka šādi incidenti vairo naidu un tos nevajadzētu uztvert kā vārda brīvības izpausmes. Svētdien šādu soli spēra arī Saūda Arābija, kas aicināja Zviedrijas valdību "pārtraukt visas darbības, kas ir tiešā pretrunā ar starptautiskajiem centieniem izplatīt iecietības, mērenības un ekstrēmisma noraidīšanas vērtības un grauj nepieciešamo savstarpējo cieņu attiecībās starp tautām un valstīm".

Zviedrija skaidroja, ka demonstrācija tika atļauta saskaņā ar likumu, kas garantē vārda brīvību, taču tā nav bijusi atbilstoša.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu