Video: divas milzu melnās mambas cīnās par mātītes uzmanību (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook" video

Kāda Dienvidāfrikas iedzīvotāja pagalmā nofilmēta divu melno mambu cīņa. Abas čūskas ir vairāk nekā 2,4 metrus garas un ārkārtīgi indīgas.

Melno mambu tēviņi cīnījās kādas 30 minūtes, savijoties kopā un cenšoties viens otru noraut zemē. Lielākā čūska ir 2,6 metrus gara, savukārt mazākā 2,5 metrus gara, savā “Facebook” kontā rakstīja čūsku pētnieks Niks Evanss, kurš augšupielādēja video.

Beigu beigās mazākā čūska piekāpās un devās prom. Tiesa, abas pārgurušās čūskas drīz tika notvertas un nogādātas tālāk no cilvēku apdzīvotām vietām. Evanss raksta, ka, visticamāk, čūskas cīnījušās mātītes dēļ, jo pašlaik ir to pārošanās sezona.

Šis video liek uzdot visai nozīmīgu jautājumu: kāpēc melnās mambas (dendroaspis polylepis) nekož viena otrai ar saviem milzu ilkņiem?

“Melnās mambas viena otrai nekož. Tās cīkstas, līdz viena padodas,” raksta Evanss.

Melnās mambas ir vienas no indīgākajām čūskām pasaulē. Tās ir bēdīgi slavenas kā Āfrikas nāvējošākās čūskas. To inde skar savienojumu starp upura nerviem un muskuļiem un cilvēku strauji paralizēt un nogalināt var 20 minūšu laikā. Tomēr melnās mambas ir “kautrīgas un ļoti nervozas” čūskas, kas cilvēkam uzbruks tikai tad, ja jutīsies apdraudētas.

“Inde tām ir vērtīgs resurss, kas glabāts upurim vai aizsardzībai,” izdevumam “Live Science” teica čūsku eksperts Džons Danbars.

Čūskas viena otrai nekoda arī tāpēc, ka tām ir imunitāte pret savas sugas indi, tomēr ne pilnībā. Ja indes daudzums ir liels, no melnās mambas kodiena var nomirt pat melnā mamba.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu