Levits par nākamo Valsts prezidentu: Mums ir ļoti tuvs uzskats praktiski visos jautājumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits novēl jaunievēlētajai valsts pirmajai personai Edgaram Rinkēvičam izturību un aicina iet ceļu, kuru Rinkēvičs uzskata par pareizu.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), Levits atzīmēja, ka aizvadīto četru gadu laikā viņš ir cieši sadarbojies ar ārlietu ministru Rinkēviču.

Levits piebilda, ka saskaņā ar Latvijas konstitucionālo uzbūvi ir divas amatpersonas, kas atbildības par valsts starptautisko stāvokli, ārpolitiku. Tās ir Valsts prezidents un ārlietu ministrs. Levita ieskatā, svarīgi, lai Valsts prezidents un ārlietu ministrs savā starpā sadarbotos.

"Mums ir ļoti tuvs uzskats praktiski visos jautājumos. Es pieņemu, ka nākamais Valsts prezidents turpinās to pašu politiku, kādu īstenoju pats. Mans padoms jaunajam Valsts prezidentam ir būt izturīgam, nereaģēt uz katru kritiku, bet iet to ceļu, kuru viņš uzskata par pareizu," sacīja Levits.

"Jaunās vienotības" virzīto Valsts prezidenta amata kandidātu Rinkēviču ievēlēja trešajā vēlēšanu kārtā. 31.maijā Saeimā par viņu nobalsoja 52 Saeimas deputāti, pret viņu balsoja 35 deputāti.

Rinkēvičs 8.jūlijā Saeimas ārkārtas sesijas sēdē dos svinīgo Valsts prezidenta solījumu un saņems valsts augstākos apbalvojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu