VIDEO Tukumā mirušo zīdaiņu māte stāsta par jaunāko traģēdiju

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Izmesta rotaļlieta.
Izmesta rotaļlieta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau nesen tika ziņots, ka 3. jūlijā Tukumā mirusi mēnesi veca meitenīte. Cilvēkos bažas par traģēdiju raisa tas, ka pirms trim gadiem tajā pašā ģimenē jau bija miris dažus mēnešus vecs bērniņš. Raidījumam "Bez tabu" izdevies satikt māti, kas izstāstīja par jaunāko traģēdiju. 

Iekļuvuši dzīvoklī, kur nesen nomira mēnesi vecā meitenīte, "Bez tabu" žurnālisti konstatēja lielu nekārtību un sajuta spēcīgu alkohola smārdu. Miteklī tobrīd atradās divu mirušo bērnu vecāki, kuriem manāma tieksme uz alkoholiskajiem dzērieniem, ziņo raidījums. Ielaidusi "Bez tabu" komandu dzīvoklī, sieviete apsēdās un raudot stāstīja savu versiju par notikušo. Liktenīgajā dienā sieviete esot bijusi ar bērnu viena, jo zīdaiņa tēvs strādāja. Nolikusi bērnu gulēt uz matrača, kas novietots uz grīdas. 

"Es biju atstājusi zīdaini uz matrača. Apsedzu ar segu. Viņa kaut kā ņēma to sedziņu virsū un nosmaka. Es atstāju tanī istabā viņu, pa to laiku ķimerējos pa māju. Kad atnācu atpakaļ, mazā vairs nebija. Neelpoja.

Atstāju viņu uz stundiņu apmēram. Šis bērniņš bija plānots, mēs ļoti saņēmāmies, lai mums būtu šis bērniņš," raidījumam stāsta divu mirušo zīdaiņu māte.

Mirušā zīdaiņa vecāki izvairījās runāt par alkohola lietošanu, tai skaitā pēc bērna nākšanas pasaulē. Sieviete stāstīja, ka liktenīgajā dienā nebija dzērusi, un noliedza vairāku iedzīvotāju pārmetumus, ka dzērusi grūtniecības laikā.

Ģimenē stāstīja, ka pirms dažiem gadiem mirušajam citam zīdainim pēkšņi esot apstājusies sirds. Par dzīvesveidu, gaidot šo bērnu un pēc viņa dzimšanas, vecāki neko daudz nestāstīja. Sieviete noliedza, ka būtu lietots alkohols grūtniecības laikā un pēc bērna dzimšanas.

"Bez tabu" no vairākiem Tukuma iedzīvotājiem noskaidrojuši, ka daudziem apkārtējiem ir ļoti labi zināms, ka ģimenē pastiprināti lieto alkoholu, un dzīvesveids kopumā ir destruktīvs.

"Tur ir ārprāts! Kā tādiem vispār bērnus var dot?! Viņi dzer šausmīgi, vājprātā! Tā ka līdz kliņķim! Sēž uz soliņiem, ziemā viņa sēž kāpņu telpā vai ārā uz betona, vai gar māju sēž uz dzer. Un kautiņi [ģimenē] bijuši. Viņi savā starpā [kaujas]. Visa māja viņus dzird, skandāli, no balkona kas tik nav lidojis ārā," raidījumam pauž kaimiņiene.

Plašāk par notikušo tiešsaites žurnālā "Klik"!

VIDEO: "Bez tabu" sižets

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu