Tikai ļoti veiksmīgiem cilvēkiem izdosies sastapt rozā sienāzi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rozā sienāzis. Ilustratīvs attēls
Rozā sienāzis. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kāds fotomākslas amatieris sava dārza dzīlēs iemūžinājis kaut ko tiešām neredzētu – rozā sienāzi.

65 gadus vecais Gerijs Filips mierīgi grieza dālijas savā dārzā, kad pēkšņi izbrīnā sarāvās, ieraugot krāšņo kukaini. Daži eksperti saka, ka cilvēka dzīves laikā pastāv tikai 1% liela iespēja pamanīt rozā sienāzi.

“Man bija kārtīgi jāieskatās, pirms sapratu, ka tas ir rozā sienāzis. Es uzreiz nodomāju, ka tas noteikti ir ļoti rets,” stāstīja Filips.

Par spīti tā nelielajam izmēram, rozā kukainis uz apkārtējā fona labi izcēlās, ļaujot izbrīnītajam Filipam vērot, kā tas veikli aizlec prom pa mauriņu.

Zaļais pļavas sienāzis ir plaši sastopams visā Lielbritānijā, tiesa, kā jau liecina nosaukums, tas parasti ir zaļš vai brūngans. Tikai ārkārtīgi retos gadījumos ģenētiska mutācija var padarīt šos sienāžus rozā.

Šāds tonis pašiem sienāžiem neko labu nenozīmē, jo tie ir vieglāk pamanāmi un ilgi nenodzīvo. Tas tos padara vēl retākus, raksta “BBC”.

Tiesa, vasaras mēnešos, kad zied dažādas krāsainas puķes, šādu sienāžu izdzīvošanas iespēja kļūst lielāka. Lai arī tie tiešām ir ļoti reti, tomēr, ja uzmanīgi skatīsimies, iespēja ieraudzīt rozā sienāzi varbūt kļūs lielāka par 1%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu