FOTO Ukraina iznīcinājusi Krievijas modernāko raķešu sistēmu S-400 (16)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@clashreport

Ukrainas aizstāvjiem izdevies iznīcināt vismodernāko Krievijas spēku S-400 pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Tiek ziņots, ka iznīcināts ir 92N2E daudzfunkcionālais radars un zeme-gaiss raķešu sistēmu 5P85SM2-01 raķešu palaišanas iekārta (TEL), kas ir daļas no S-400 sistēmas. Veiksmīgo trāpījumu veikusi HIMARS sistēma.

Trieciena rezultātā bojā gājusi visa sistēmas apkalpes komanda.

S-400 "Triumph" Krievijas spēkos ir pati modernākā pretgaisa aizsardzības sistēma. Tā armijas rīcībā nonāca 2007. gadā. S-400 sastāv no vairākām komponentēm: mobilā komandpunkta, radara un raķešu palaišanas iekārtām.

Pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu S-400 (NATO nosaukums "SA-21 Growler") ražojis Krievijas bruņojuma koncerns "Almaz-Antey".

Tā izstrādāta, lai nodrošinātu aizsardzību pret gaisa triecieniem, ieskaitot spārnotās, taktiskās un operatīvās ballistiskās raķetes, kā arī vidēja darbības rādiusa raķetes radio viļņu traucētā vidē.

Šo sistēmu uzskata par vienu no progresīvākajām operatīvajām pretgaisa sistēmām pasaulē. To var izmantot arī pret mērķiem uz zemes. S-400 sistēma var sasniegt pat 400 kilometru tālus mērķus. Tās ātrums sešas reizes var pārsniegt skaņas ātrumu, bet vertikālā spēja sniedzas līdz pat 30 kilometru augstumam.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu