Siguldā nogalinātā kumeļa lieta nodota tiesai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Siguldā nogalinātā kumeļa krimināllieta nosūtīta tiesai, bet precīzus motīvus noziegumam nav izdevies noskaidrot, pavēstīja prokuratūra.

Pierīgas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas trīs personas, no kurām viena ir pilngadīga un divas nepilngadīgas.

Pilngadīgais vīrietis apsūdzēts par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kas izdarīts nepilngadīgā klātbūtnē, kā rezultātā dzīvnieks gāja bojā, zādzību nelielā apmērā un nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā, savukārt nepilngadīgās personas apsūdzētas par zādzību nelielā apmērā.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka 2023.gada 13.februārī pēc pusnakts apsūdzētais vīrietis kopā ar divām apsūdzētajām nepilngadīgajām personām no savas dzīves vietas devās uz zirgu aploku Siguldā, Televīzijas ielā.

Tur vīrietis piegāja pie kumeļa "Mattila" un ar līdzi paņemto cirvi pārgrieza tam rīkli, ļaujot ievainotajam dzīvniekam skriet pa aploku, līdz tas noasiņoja un nokrita. Turpinot izturēties cietsirdīgi, apsūdzētais nocirta guļošajam kumeļam galvu, kā rezultātā dzīvnieks gāja bojā. Apsūdzētais apzinājās, ka viņa rīcību novēro divi nepilngadīgie.

Pēc tam, kad apsūdzētais bija sadalījis kumeļa ķermeni, viņš personu grupā ar nepilngadīgajiem aizveda to līdzi paņemtajā ķerrā, tas ir, nolaupīja, no aploka, nodarot zaudējumus kumeļa īpašniekam.

Apsūdzētā pilngadīgā persona savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzina daļēji, savukārt nepilngadīgās personas vainu atzina pilnībā, bet atteicās no liecību sniegšanas par apsūdzības būtību.

Jau vēstīts, ka sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka vīrieši zirgu nogalinājuši, lai izmantotu tā gaļu savām vajadzībām pārtikā, tomēr prokuratūra norādīja, ka precīzus nozieguma motīvus izmeklēšanā neizdevās noskaidrot.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Jau vēstīts, ka tiesa pēc policijas ierosinājuma par pagaidu aizsardzības pret vardarbību pārkāpšanu piemērojusi apcietinājumu minētajam 1982.gadā dzimušajam vīrietim, kurš februārī bija aizturēts par kumeļa nogalināšanu Siguldā.

Noziedzīgais nodarījums tika izdarīts Siguldā, kur kādā zirgu audzētavas aplokā konstatēta zirga galva un kājas bez rumpja. Netālu no tā atrasta vieta, kur bojāgājušais zirgs ticis sadalīts. Zirgs bija astoņus mēnešus vecs kumeļš, kura vērtība ir aptuveni 4000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu