"Tele2" apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 13% (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 84,7 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, pavēstīja "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Latvijā Oskars Fīrmanis.

Savukārt kompānijas peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, kā arī pēc nomas jeb EBITDAaL šogad pirmajā pusgadā veidoja 36,1 miljonu eiro, kas ir pieaugums par 20% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu.

"Tele2" veiktās investīcijas 2023.gada pirmajā pusgadā veidoja 8,8 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 43% salīdzinājumā ar 2022.gada pirmo pusgadu.

Tāpat Fīrmanis informē, ka "Tele2" apgrozījums šogad otrajā ceturksnī pieauga par 11%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, un bija 42,6 miljoni eiro, kamēr uzņēmuma EBITDAaL otrajā ceturksnī bija 18,6 miljoni eiro.

Kompānijā norāda, ka apgrozījums palielinājies, pateicoties gan pieaugošajam klientu skaitam, gan ieņēmumu pieaugumam no viedierīču, kā arī jauno un esošo pakalpojumu pārdošanas.

Pieslēgumu skaits, pēc kompānijā vēstītā, palielinājies par vairāk nekā 17 000, salīdzinot ar pērnā gada otro ceturksni. "Turpina augt klientu un pieslēgumu skaits, kas aizvien tālāk sniedzas pāri vienam miljonam," piebilst "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš arī norāda, ka kompānija turpināja investēt 5G tīklā visā valsts teritorijā, kā arī strādāt pie multipakalpojumu stratēģijas īstenošanas, nodrošinot uzņēmuma nākotnes attīstības potenciālu. "Tele2" investīciju apmērs otrajā ceturksnī bija gandrīz pieci miljoni eiro.

Vancovičs informē, ka šogad uzstādītas gandrīz 150 5G bāzes stacijas un 5G tīkls ir pieejams vairāk nekā 100 apdzīvotās vietās.

"Šis pusgads pagāja bez radikālām ģeopolitiskām izmaiņām, lai arī karadarbība Ukrainā joprojām nozīmīgi ietekmē tirgu. Aizvadījām salīdzinoši sekmīgu pirmo pusgadu, taču uz gada otru pusi raugāmies ar piesardzību. Inflācija, lai arī mazinās, joprojām ir nasta gan uzņēmumiem, gan iedzīvotājiem, un, tuvojoties rudens un ziemas sezonai, iedzīvotāji kļūs piesardzīgāki ar tēriņiem. Tāpat mobilo sakaru nozarē joprojām valda spēcīga konkurence un asa cīņa par mobilo sakaru lietotājiem," atzīmē Vancovičs.

Jau vēstīts, ka "Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu