Divi Ukrainas pilsoņi sodīti par mēģinājumu Latvijā pārvietot nelegālos imigrantus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Daugavpils tiesa divās lietās piespriedusi nelielus cietumsodus Ukrainas pilsoņiem par mēģinājumu pārvietot nelegālos imigrantus vai nodrošināt iespēju tiem nelikumīgi uzturēties Latvijā, liecina tiesas spriedumi.

Vienā no lietām kāds Ukrainas pilsonis mēģināja izdarīt vienā gadījumā vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Šogad februārī apsūdzētais piekrita pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas piedāvājumam nelikumīgi pārvietot trīs nelegālos imigrantus pāri Latvijas robežai, nogādājot viņus uz Polijas. Piedāvājums paredzēja samaksu no 250 eiro līdz 300 eiro par katras personas pārvietošanu.

Sekojot pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas norādījumiem, apsūdzētais atbrauca ar automašīnu uz meža ceļu, kas atrodas Skrudalienas pagastā, un mēģināja iepriekš norunātajā vietā sagaidīt un uzņemt savā automašīnā no Baltkrievijas teritorijas nelikumīgi ienākušos trīs Sīrijas pilsoņus bez derīgām vīzām un uzturēšanas atļaujām.

Noziegums netika izdarīts līdz galam, jo viņa automašīnu apturēja robežsargi.

Vīrietis apsūdzēts arī par viltota dokumenta izmantošanu, jo robežsargiem uzrādīja viltotu dokumentu - Polijas vadītāja apliecību.

Apsūdzētais ir Ukrainas pilsonis, neprecējies, ar vidējo izglītību, apgādājamo nav, strādā, iepriekš nav krimināli sodīts. Tiesa viņam piemēroja brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem. Soda izciešanā ieskaitīja aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku no februāra līdz jūnija sākumam.

Citā lietā šī pati tiesa kādam Ukrainas pilsonim piesprieda īslaicīgu brīvības atņemšana uz 65 dienām. Soda laikā ieskaitīja aizturēšanu un apcietinājumu no 11. aprīļa līdz jūnija sākumam.

Apsūdzētais apzināti nodrošināja vairākām personām iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā. Apsūdzētais no pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas saņēma piedāvājumu par samaksu veikt nelegālo migrantu grupas pārvietošanu Latvijā.

Piekrītot minētajam piedāvājumam, vīrietis no Viļņas atbrauca uz norādīto vietu, kur mežā viņu gaidīja nelegālo migrantu grupa.

Norādītajā vietā apsūdzētais atļāva minētajā automašīnā iekāpt pieciem Indijas pilsoņiem bez derīgiem ceļošanas dokumentiem. Jau vēlāk auto apturēja Valsts policija.

Ar savām darbībām apsūdzētais mantkārīgu tieksmju dēļ apzināti nodrošināja minētajām piecām personām iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Par apsūdzētā personību noskaidrots, ka viņš ir Ukrainas pilsonis, strādā, Latvijā agrāk nav sodīts, šķīries, ar vidējo profesionālo izglītību, apgādībā ir viens nepilngadīgs bērns.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu