Bajāre: Rīgā daudzdzīvokļu māju siltināšanai nepieciešams vienkāršāks process nekā mazpilsētās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre norādīja, ka Rīgā daudzdzīvokļu māju siltināšanai nepieciešams vienkāršāks process nekā mazpilsētas.

"Ir jāsaprot, ka mazpilsētā daudzdzīvokļu māja, kur visi kaimiņi viens otru pazīst un sveicinās, ir pavisam cita pasaule, ja mēs salīdzinām to ar daudzdzīvokļu mājām Rīgā. Mēs uzskatām, ka ir vajadzīgs īpašs, daudz vienkāršāks process Rīgai, lai tiešām masveidā iegrieztu šo daudzdzīvokļu māju renovācijas stāstu," teica Bajāre.

Viņa norādīja, ka Finanšu nozares asociācija ir runājusi gan ar Rīgas domi, gan arī ar Ekonomikas ministriju, un ir izveidota arī atsevišķa darba grupa, kas tieši skatās uz to, kā šos projektus realizēt Rīgā.

Šajā darba grupā piedalās arī Rīgas Enerģētikas aģentūra un Ekonomikas ministrijas pārstāvji, un ir solījums paskatīties uz šiem jautājumiem citādāk un darīt kaut ko lietas labā.

Tāpat Bajāre atzīmē, ka līdz šim spertie soļi ir nesuši uzlabojumus, taču ir jārunā nevis par uzlabojumiem, kas ļauj palielināt renovēto ēku skaitu par 1%, 5% vai 10%, bet ir nepieciešams uzlabojums par vairākām kārtām.

"Šādu uzlabojumu ir iespējams sasniegt tikai tajā brīdī, kad mēs fundamentāli citādāk paskatāmies uz šo procesu," viņa uzsvēra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu