FOTO Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar iekšlietu ministru Māri Kučinski (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no kreisās) un iekšlietu ministrs Māris Kučinskis tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no kreisās) un iekšlietu ministrs Māris Kučinskis tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

25. jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Māri Kučinski, lai runātu par aktuālajiem iekšlietu sistēmas jautājumiem, tostarp par policijas rīcību lietās, kas skar valsts drošību, un par nelegālo migrāciju no Baltkrievijas.

Tikšanās laikā Valsts prezidents aicināja iekšlietu ministru uzdot policijai stingri un principiāli vērsties pret sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējumu, arī naida noziegumiem.

Pēdējā laikā atsevišķi gadījumi, piemēram, provokācijas pret likumsargiem š.g. 16. jūlijā Jūrmalas pludmalē un kriminālprocesa izbeigšana Daugavpilī piekautā jaunieša lietā liecina par policijas izpratnes trūkumu attiecībā uz šāda veida nodarījumiem.

Valsts prezidents tika informēts par Iekšlietu ministrijas prioritātēm 2024. gada valsts budžeta kontekstā, kas tostarp skar Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku atalgojuma jautājumu. E. Rinkēvičs pauda atbalstu iekšlietu sistēmas darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu