Sirmgalvis paglābjas no haizivs, iekrāmējot tai ar dūri pa galvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Plankumainais vobegongs. Ilustratīvs attēls
Plankumainais vobegongs. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

77 gadus vecais Ričards Stabs Austrālijā nodarbojās ar niršanu, kad viņam uzbruka teju divus metrus gara haizivs un sakampa viņa kāju. Lai tiktu vaļā no uzbrucēja, viņš rīkojās, kā prata, – ievilka ar dūri haizivij pa galvu. Par laimi, dzīvnieks apstulba, ļaujot vectēvam aizbēgt un dzīvam nokļūt krastā.

Uzbrucējs bija vobegongs – paklājhaizivjveidīgās haizivju kārtas pārstāvis. Šie radījumi parasti mīt okeāna dibenā, barojoties ar sīkākām zivīm un vēžveidīgajiem.

“Pēkšņi kaut kas man sāpīgi iekampa kājā. Es nodomāju: kas tas ir? Biju pārbijies. Tiešām nezināju, ko darīt. Tas notika tik pēkšņi,” Austrālijas medijam “7News” stāstīja Stabs, kuram kājā haizivs zobi bija atstājuši dziļu brūci.

Stabs uzteica savus draugus, kuri palīdzēja viņam tikt krastā, sakot, ka ļoti mīl viņus.

Lielākā daļa pieaugušu vobegongu parasti garumā nepārsniedz 1,2 metrus, tomēr dažu sugu pārstāvji var pārsniegt pat 3 metrus. Parasti gan cilvēkus šie dzīvnieki apdraud ļoti reti, jo tie nav ļoti agresīvi radījumi.

Uzbrukums Stabam norisinājās vien divas dienas pēc tam, kad Austrālijā vīrietim uzbruka lielā baltā haizivs. Peldētājs uzbrukumā izdzīvoja, tomēr zaudēja daudz asiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu