Meksikā aiztur taksistus par uzbrukumu automašīnai ar tūristiem

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas kūrortpilsētā Kankūnā ir aizturēti divi taksisti par uzbrukumu mikroautobusam, kas veda ārvalstu tūristus, piektdien paziņoja prokuratūra.

Ceturtdienas notikums populārajā Karību jūras piekrastes kūrortā bija viens no pēdējos mēnešos notikušiem uzbrukumiem automašīnām, kuras, kā uzskata licencēti taksisti, tiek izmantotas "Uber" vai citu kopbraukšanas lietotņu pakalpojumu sniegšanā.

Prokurori Kintanaro štatā, kurā atrodas Kankūna, paziņoja, ka šāda taksistu uzvedība netiks paciesta.

"Tiks īstenota stingra rīcība, lai nodrošinātu, ka šis štats ir drošs galamērķis vietējiem iedzīvotājiem un viesiem," teikts Kintanaro prokuratūras paziņojumā.

Vietējie iedzīvotāji ievietoja sociālajos medijos video, kurā redzams, kā vismaz divi taksisti uniformās dauza mikroautobusu "Chevy Suburban" ar mietiem un citiem priekšmetiem.

Mikroautobusa šoferis mēģināja aizbēgt, bet mašīnas bagāžas nodalījums bija vaļā un tūristu bagāža izkrita uz ielas. Trīs sievietes vēlāk savāca šo bagāžu.

"Ko jūs darāt? Tas nav labi," angliski kliedza viena sieviete, vēršoties pie agresīvajiem taksistiem, kuriem rokās bija improvizētas rungas.

Vietējā uzņēmuma īpašniece, kas filmēja šo incidentu, uzaicināja šīs sievietes patverties viņas veikalā. Video bija redzams, kā taksisti vajā mikroautobusa šoferi pa ielu, līdz viņš sasniedza kādu policistu.

Štata prokuratūra paziņoja, ka diviem taksistiem ir izvirzītas apsūdzības laupīšanā, kaitējuma nodarīšanā un ievainošanā.

Vietējie mediji ziņoja, ka mikroautobusu izmantoja nelicencēts vietējais pasažieru pārvadātājs, kas nebija saistīts ar kopbraukšanas lietotnēm. Taksisti iepriekš Kankūnā bija uzbrukuši privātām automašīnām, kļūdainu uzskatot tās par "Uber" spēkratiem.

Kankūnas iedzīvotāji janvārī organizēja licencēto taksometru boikotu pēc tam, kad to vadītāji nedēļu bija rīkojuši ceļu blokādes un vardarbīgus incidentus, protestējot pret "Uber".

Taksisti ar ceļu blokādēm, akmeņu mešanu un fizisku stāšanos priekšā "Uber" automašīnām traucēja tūristiem tajās iekāpt. ASV brīdināja ceļotājus, ka "strīdi starp šiem [kopbraukšanas] servisiem un vietējām taksistu arodbiedrībām reizēm kļuvuši vardarbīgi, un dažos gadījumos ASV pilsoņi guvuši ievainojumus".

Kopbraukšanas lietotnes Kankūnā bija bloķētas līdz janvārim, kas tiesa atļāva "Uber" darboties šajā pilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu