Līdz ar kriptovalūtu un citu kriptoaktīvu popularitātes pieaugumu, arī šajā vidē aizvien aktīvāki kļuvuši klasiskie finanšu krāpnieki un ierastās shēmas. Kārtējo reizi patiess izrādās teiciens – kur ir aitas, tur būs cirpēji. Tu esi no tiem, kas, dzirdot par kārtējo apkrāpto cilvēku grupu, iepleš acis un saka – kā cilvēki neapjēdza, ka tā ir krāpšanas shēma, tas taču uzreiz bija saprotams? Apsveicu, tev ir paveicies ar pieredzi vai vienkārši loģisko domāšanu. Tomēr mūsdienu pasaulē, kurā, pateicoties viedierīcēm, informācija mums ir pieejama burtiski uz rokas, joprojām ir ļoti daudz cilvēku, kuri iekrīt krāpnieku nagos, ļaujas fantastiskiem solījumiem un nesaprot, ka ir lietas, kuras ir pārāk labas, lai būtu patiesas. Kā, piemēram, solījumi neko nedarot kļūt stāvus bagātiem. 

Šoreiz runa nav par strauju kriptoaktīvu vērtību kritumu vai kriptovalūtas apmaiņas platformu sabrukumu - notikumiem, kuri ik pa laikam uzpeld mediju pirmajās lapās un daudziem kriptoaktīvu īpašniekiem var likt justies kā apkrāptiem. Šoreiz runa ir par klasisko krāpšanas shēmu izmantošanu, lai nozagtu kriptoaktīvus, vai kripto piesaukšanu naudas izkrāpšanai.

2022. gadā ar dažādu shēmu palīdzību krāpnieki pasaulē izkrāpuši kriptoaktīvus, galvenokārt kriptovalūtas, vairāk nekā 4 miljardu dolāru vērtībā (Latvijā netiek apkopota statistika tieši par krāpšanām ar kriptovalūtām).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X