"WhatsApp" ievieš jaunu funkciju; lietotnes "Android" versiju gaida pārmaiņas (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

“WhatsApp” laidis klajā lietotājiem jaunu funkciju – populārajā ziņapmaiņas lietotnē parādījusies iespēja nosūtīt videoziņojumus, kas papildina balss ziņas, liecina lietotnes izstrādātāju izplatītā informācija.

Videoziņojumi, kas izskatās kā aplīši, gluži nav jaunums. Lietotnē “Telegram” šādus ziņojumus iespējams sūtīt jau kopš 2017. gada. “WhatsApp” pieejamo video – aplīšu limits ir 60 sekundes, bet ieraksts sākas, ilgāk pieturot videokameras/mikrofona ikonu.

Pēc noklusējuma visi video ziņojumi tiek atskaņoti bez skaņas – lai to ieslēgtu, nepieciešams uzspiest uz video.

Tiek norādīts, ka šie videoziņojumi ir aizsargāti ar šifrēšanu, kas nodrošina augstu drošības līmeni lietotājiem. Tos nevar saglabāt vai pārsūtīt, taču ir iespējams uzņemt ekrānuzņēmumus.

Funkcija jau parādījusies “iOS” un “Android” lietotnes jaunākajā atjauninājumā. Tas tiek ieviests pakāpeniski, un tuvāko dienu laikā faktiski visiem lietotājiem būs pieejama jaunā funkcija.

Iepriekš vēstīts, ka “WhatsApp” pakāpeniski sāks ieviest jaunu funkciju “Channels”, kas arī aizgūta no “Telegram”. Tāpat lietotnē ir radusies iespēja rediģēt jau aizsūtītus ziņojumus un iespēja aizsargāt sarakstes ar paroli vai biometrisko autorizāciju.

Paredzams, ka tuvākajā atjauninājumā “WhatsApp" pievienos iespēju piestiprināt konkrētus ziņojumus personiskajās sarakstēs, kā arī ļaus izmantot vairākus kontus vienā ierīcē. Tāpat ”Android” lietotne pirmo reizi vairāku gadu laikā pieredzēs būtisku dizaina maiņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu