Medijs: Kriptovalūtu nozare negaidīti guvusi lielu labumu no Krievijas kara Ukrainā (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kriptovalūtu ieguves industrija negaidīti guvusi lielu labumu no Krievijas iebrukuma Ukrainā, vēsta viens no kriptoindustrijas vadošajiem medijiem “CoinDesk”.

Pēc tā datiem, kriptovalūtu ieguves aprīkojuma ražotāji vislielāko peļņu gūst tieši Krievijā, nevis citās pasaules valstīs. Tādēļ Krievijā tiek iegūts arvien lielāks kriptovalūtu apjoms.

Pateicoties relatīvi lētajai elektroenerģijai un vēsajiem laikapstākļiem, Krievija ilgu laiku ir bijusi bitkoinu ieguves centrs Pēc tam, kad 2021. gadā Ķīna aizliedza kriptovalūtu ieguvi, Krievija ieguva vēl lielāku tirgus daļu, un tas turpinājās pat kara laikā.

Neraugoties uz riskiem, kas saistīti ar ārvalstu biznesa vadīšanu Krievijā, kriptovalūtas ieguves apstākļi Krievijā joprojām tiek uzskatīti par “pievilcīgiem”, “CoinDesk” paziņojuši vairāku blokķēžu kompāniju vadītāji.

Turklāt Rietumvalstis tiek uzskatītas par mazāk pievilcīgām to īstenotās kontroles un nodokļu politikas dēļ.

“Krievija 2022. gadā zaudēja piekļuvi Eiropas Savienības enerģētikas tirgum, un tas radīja situāciju, kad Krievijai bija liels apjoms neizmantotās enerģijas. To varēja novirzīt kriptovalūtu ieguves nozarei, kas prasa milzīgus energoresursus. Tādējādi kriptovalūtu ieguvēji var kļūt par jaunu Krievijas enerģētikas nozares klientu,” vēsta “CoinDesk”.

Tā kā elektroenerģija ir galvenais kriptovalūtu ieguves faktors, Krievija dod piekļuvi lētai enerģijai, kas piesaista lielu daļu kriptokompāniju, ignorējot faktu, ka Krievija īsteno karu kaimiņvalstī Ukrainā.

Dažādi avoti paziņojuši “CoinDesk”, ka kriptovalūtu ieguves aprīkojuma ražotāji “Bitmain” un “MicroBT” aktīvi darbojas Krievijas tirgū, bet “Bitmain” Maskavas birojs pat norādīts kompānijas mājaslapā. Tāpat “Bitmain” un “MicroBT” veic remonta pakalpojumus Krievijā. Tāpat nevar izslēgt, ka lielu labumu kriptonozarei devušas arī pret Krieviju noteiktās sankcijas.

Pirmkārt, bitkoinu un citu kriptovalūtu ieguve ļauj enerģijas ražotājiem gūt alternatīvus ienākumus laikā, kad valsts ekonomika pieredz grūtus laikus. Otrkārt, šajā nozarē iespējama rubļu maiņa pret bitkoiniem, kas atšķirībā no Krievijas valūtas ir uzskatāma par starptautisku valūtu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu