Rīgas domē uz koalīcijas sarunām tiksies četras partijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas domes koalīcijas sarunās trešdien, 2. augustā paredzēta četru pušu tikšanās, informēja "Jaunās vienotības" (JV) pārstāve Elīna Bīviņa.

Tikšanās paredzēta plkst.12 Rīgas domes kamīnzālē. Sarunā plānota JV, "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA), "Kods Rīgai" (KR) un "Par/Progresīvie" (PP) dalība.

Trešdien tikšanās laikā PP varētu oficiāli sniegt atbildi uz JV piedāvājumu PP vadīt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteju, iepriekš pieļāva PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs.

Rīgas domes koalīcijas izveides sarunās JV kā kompromisu PP piedāvā "atdot" Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, pirmdien žurnālistiem pēc divpusējām sarunām ar PP sacīja JV politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis. JV atbildi uz savu piedāvājumu gaidot trešdien.

Kā ziņots, visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiek sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu