Rīgā notiks gājiens, lai pievērstu uzmanību situācijai Baltkrievijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Baltkrievu kopiena 9.augustā plkst. 19 rīko gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, lai pieminētu trešo "gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām" un vardarbīgās protestu apspiešanas, informē biedrībā "FreeBelarus".

Latvijas baltkrievu apvienības "Supolka" rīkotajā gājienā piedalīsies baltkrievi, kuri pēc 2020.gada augusta protestiem sekojušā vardarbības viļņa raduši patvērumu Latvijā.

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta baltkrievu pilsoniskās sabiedrības centienus dzīvot brīvā, demokrātiskā un eiropeiskā Baltkrievijā bez Krievijas dominances.

9.augusts pasludināts par starptautisko dienu solidaritātei ar Baltkrieviju. Šajā dienā baltkrievi visā pasaulē rīkos akcijas, lai pievērstu uzmanību situācijai Baltkrievijā, atbalstītu baltkrievu brīvprātīgos cīnītājus Ukrainā un palīdzētu politieslodzītajiem un viņu ģimenēm.

Jau ziņots, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 2020.gada 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko esot ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Cihanouska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Cihanouska. Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu