Kara noziedznieka mīlētāja iesūdz tiesā Ņujorkas Metropolitēna operu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Anna Netrebko
Anna Netrebko Foto: AP/Scanpix

Operdziedātāja Anna Netrebko, kuras tuvo attiecību dēļ ar Krievijas autoritāro līderi un kara noziedznieku Vladimiru Putinu Ņujorkas Metropolitēna operu atcēla visus ar viņas līdzdalību plānotos koncertus, tagad pieprasa vismaz 360 000 ASV dolāru kompensāciju.

Anna Netrebko vērsusies tiesā pret Ņujorkas Metropolitēna operu un tās māksliniecisko direktoru Pīteru Gelbu. Viņa piektdien iesniedza prasību tiesā par neslavas celšanu, līguma pārkāpšanu un citiem jautājumiem. Prasības pamatā ir operas nama lēmums pārtraukt sadarbību ar dziedātāju pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Krievu-austriešu soprāns savulaik bija viens no peļņu visvairāk nesošajiem Ņujorkas Metropolitēna operas solistiem.

Prasībā, kas iesniegta ASV Manhetenas apgabaltiesā, Netrebko pieprasa vismaz 360 000 ASV dolāru (327 000 eiro) kompensāciju par zaudētiem ienākumiem, kas radušies, uzstājoties un mēģinot. Dziedātāja apgalvo, ka Ņujorkas Metropolitēna opera radījusi viņai „smagas garīgas ciešanas un emocionālu stresu”, tostarp depresiju, pazemojumu un stresu.

„Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Ņujorkas opera un Pīters Gelbs ir izmantojuši Annu Netrebko kā grēkāzi savā kampaņā, lai distancētos no Krievijas un atbalstītu Ukrainu,” paziņoja 51 gadu vecā soprāna menedžments. Operas teātris un Gelbs pagaidām nav atbildējuši uz sūdzību.

Uzstāšanās Berlīnē, Vīnē, Milānā un Parīzē

Ņujorkas Metropolitēna opera bija pārtraukusi sadarbību ar Netrebko neilgi pēc tam, kad 2022. gada februārī sākās pilna apmēra Krievijas iebrukums Ukrainā. Gelbs bija paziņojis, ka opera nesadarbosies ar māksliniekiem, kuri atbalsta Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Kāda ar šo jautājumu pazīstama persona toreiz sacīja, ka opera vairākas reizes mēģinājusi panākt, lai Netrebko norobežojas no Putina.

Citi teātri turpina piesaistīt soprānu. Piemēram, jūnijā Netrebko atklāja Veronas Arēnas simtgades sezonu ar jaunu Verdi operas „Aīda” iestudējumu. Šomēnes viņa uzstāsies Teatro Colón Buenosairesā. Savukārt 2023./24. gada sezonā Netrebko uzstāsies Berlīnes „Staatsoper Unter den Linden”, Vīnes Valsts operā, Milānas „Teatro alla Scala” un Parīzes operā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu