"Binance": noskaņojums kriptovalūtu nozarē joprojām piesardzīgs

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Virtuālā valūta Bitcoin. Ilustratīvs attēls.
Virtuālā valūta Bitcoin. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/Dado Ruvic

​Kriptovalūtu cena jūlijā turpināja uzrādīt dažādus ātrumus un virzienus. Populārākās kriptovalūtas kopumā piedzīvoja kritumu, bet vairākas mazāk zināmās kriptovalūtas uzrādīja visai ievērojamu pieaugumu, atskatoties uz kriptovalūtu tirgus tendencēm jūlijā, norāda kriptovalūtu biržas "Binance" pārstāve Latvijā un Igaunijā Polina Brotjē.

Divas lielākās kriptovalūtas Bitcoin (BTC) un Ethereum (ETH) jūlijā piedzīvoja kritumu, samazinoties pret eiro attiecīgi par -5% un -4,7%. Visinteresantākie notikumi bija vērojami saistībā ar trešo pozīciju, kas mēneša vidū piedzīvoja būtiskas izmaiņas. Uz neilgu brīdi trešo pozīciju ieguva XRP, jo tās izveidotājkompānija "Ripple" tiesas prāvā uzvarēja ASV Vērtspapīru un biržu komisiju (SEC), izraisot XRP pieaugumu par 70%. Tomēr vēlāk trešo pozīciju atkal atguva Build-and-Build (BNB). BNB jūlijā ietvaros piedzīvoja nelielu svārstīgumu, līdzīgi kā ETH un BTC, kopumā piedzīvojot kritumu tikai par -0,45%.

Bitcoin cena jūlija sākumā bija 27 921 eiro, bet beigās – 26 507 eiro. Tostarp BTC mēneša augstākā cena bija 28 850 eiro, bet zemākā – 26 209 eiro. Brotjē pieļauj, ka kritumu, visticamāk, noteica kārtējais bāzes procentu likmju kāpums, kas jūlijā sasniedza augstāko līmeni pēdējo 22 gadu laikā.

"Pie tam šobrīd varam novērot, ka BTC korelācija ar tradicionālo akciju tirgu ir ievērojami samazinājusies," atzīmē "Binance" pārstāve.

Savukārt Ethereum cena jūlija pirmajā dienā bija 1772 eiro un pēdējā dienā 1688 eiro. Tostarp mēneša augstākā cena bija 1809 eiro, bet zemākā – 1663 eiro. "ETH cena samazinājās nedaudz mazāk nekā BTC, un varējām novērot, ka Ethereum tīkls tiešsaistes lietojuma un izaugsmes ziņā pārspēja Bitcoin – tam katru dienu pievienojās aptuveni 90 000 jaunu adrešu," norāda Brotjē.

Jūlijā XRP un BNB "sacentās" par trešās lielākās kriptovalūtas statusu. "Ripple" XRP cena mēneša sākumā bija 0,43 eiro, bet pēc uzvaras tiesā XRP cena vienas dienas laikā palēcās līdz 0,73 eiro – pieaugums gandrīz par 70%. Tomēr mēneša beigās cena atkal bija nedaudz samazinājusies līdz 0,65 eiro. Savukārt BNB jūlijā parādīja visstabilāko sniegumu – mēnesi iesāka ar 220 eiro, bet noslēdza pie 219 eiro, atgūstot trešās lielākās kriptovalūtas pozīciju.

"Kopējais noskaņojums kriptovalūtu nozarē joprojām ir piesardzīgs. Lai arī analītiķi paredz būtiskas kriptovalūtu cenu svārstības, tomēr viņu vidū šobrīd valda visai liela viedokļu atšķirība par paredzamo tirgus virzienu," atzīst "Binance" pārstāve.

Vienlaikus Brotjē piebilst, ka "ar vispārēju optimismu tirgū tiek gaidīta nākamgad paredzētā Bitcoin ieguves samazināšana uz pusi, kas vēsturiski vienmēr ir kalpojusi par impulsu kārtējam kriptovalūtu cenu rallijam."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu