Attālinātā darba simbola "Zoom" darbiniekiem samazina iespējas strādāt attālināti

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kompānija “Zoom”, kā pakalpojumi pandēmijas laikā kļuva par attālinātā darba sinonīmu, nu liek saviem darbiniekiem atgriezties birojos, vēsta BBC.

Uzņēmums paziņojis, ka uzskata “strukturālu hibrīdpieeju” par visefektīvāko darba organizēšanas veidu, un cilvēkiem, kuri dzīvo 50 jūdžu (80 km) attālumā no biroja, ir jāierodas birojā un jāstrādā klātienē vismaz divas reizes nedēļā.

Tas ir pēdējais lielas kompānijas solis, kas faktiski ierobežo elastīgu darba politiku. Piemēram, arī “Amazon” un “Disney” ir samazinājušas attālinātā darba iespējas.

Aptaujas rāda, ka darbinieki joprojām zināmā mērā pieturas pie iespējas strādāt attālināti. Tā, piemēram, 12% darbinieku ASV, kur atrodas “Zoom” galvenā mītne, strādāja pilnībā attālināti. Vēl 29% darbinieku piekopa hibrīdmodeli, strādājot gan klātienē, gan attālināti. Līdzīgas tendences atklājuši arī pētnieki Lielbritānijā.

Kopumā secināts, ka attālinātais darbs ir izplatītāks angliski runājošajās valstīs, taču mazāk izplatīts Eiropā un Āzijā. Līdz pandēmijai ASV attālināti tika strādāti vien 5% darba dienu, taču pandēmijas laikā situācija pilnībā mainījās.

Visā pasaulē arvien aktīvāk tiek domāts par elastīgākiem darba apstākļiem, un darba devēji meklē optimālos risinājumus, kas ļautu saglabāt arī klātienes darbu.

“Zoom” pandēmijas laikā paziņoja, ka “darbinieki neierobežotu laiku drīkstēs strādāt attālināti”.

Tagad uzņēmums norāda, ka jaunais darba režīms tiks ieviests pakāpeniski augustā un septembrī, un darba režīms atšķirsies atkarībā no biroja valsts.

Uzņēmums joprojām apņemas pieņemt darbā “labākos talantus, neatkarīgi no atrašanās vietas”. Janvāra beigās kompānijā strādāja 8400 cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse atrodas ASV.

Vairāk nekā 200 cilvēku strādā “Zoom” Lielbritānijā, kur nesen tika atvērts uzņēmuma Londonas birojs.

“Zoom” paziņoja, ka “jaunais darba režīms ļaus uzņēmumam ieņemt labāku pozīciju mūsu pašu tehnoloģijas izmantošanā, kā arī turpināt inovācijas un globālo klientu vēlmju apmierināšanu“.

“Mēs turpināsim izmantot visas “Zoom” platformas iespējas, lai uzturētu sakarus un turpinātu mūsu kompānijas efektīvo darbu,” teikts “Zoom” paziņojumā.

Uzņēmuma straujā izaugsme pēc pandēmijas strauji samazinājās. Šī gada sākumā kompānija paziņoja, ka samazinās darbinieku skaitu par 15%, bet kompānijas vadībai jārēķinās ar būtisku algas samazinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu