Latvijas Skolu debašu izlase iekļuvusi Pasaules Skolu debašu čempionāta astodaļfinālā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Uzstādot jaunu Latvijas debašu rekordu, Latvijas Skolu debašu izlase iekļuvusi Pasaules Skolu debašu čempionāta astodaļfinālā, informēja Latvijas Skolu debašu izlases treneris Kristofers Kārlis Krūmiņš.

Šogad Latvijas Skolu debašu izlasi čempionātā pārstāvēja četri jaunieši no Latvijas - Karlīna Jansone, Patriks Žilinš, Gerda Galdiņa un Andrejs Freibergs.

Jauniešus šajā procesā vadījuši un dalībai čempionātā gatavojuši trīs treneri - pieredzējis universitāšu debatētājs Sems Huans, kā arī Krūmiņš un Henriks Bērmanis.

Pasaules Skolu debašu čempionāts šogad notika Hanojā, Vjetnamā, un par čempionāta uzvarētājiem tika kronēta ASV Skolu debašu izlase.

Pēc trīs gadu pārtraukuma šis ir pirmais Pasaules Skolu debašu klātienes čempionāts - pandēmijas periodā trīs čempionāti tika rīkoti neklātienes formātā.

Pasaules Skolu debašu čempionāts ir augsta līmeņa debašu sacensības, kas kopš 1988.gada ik gadu pulcē skolas vecuma debatētājus. Latvijas Skolu debašu izlase čempionātā pēc ilgāka pārtraukuma piedalās kopš 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu