Karalienes Elizabetes II nāves dienai par godu atklās skulptūru ar korgiju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Karalienei Elizabetei II tiek veidots īpašs piemineklis. Laikraksts "The Telegraph" publicējis foto, kā top skulptūra, kuras vieta būšot mazākajā no Anglijas grāfistēm, Ratlendes ciematā pie bibliotēkas. 

Tēlnieka Haivela Brāna Pratlija divus metrus augstā skulptūra attēlo karalieni Elizabeti jaunībā. Valdniece stāv svinīgā tērpā ar Džordža IV diadēmu galvā un korgiju pie kājām. 

"Mēs vēlējāmies kaut ko tādu, kas atspoguļotu Viņas Majestāti kā karalieni, nevis kā parastu personību mūsu pēcnācējiem," izdevumam sacīja Ratlendas leitnante Sāra Fērnsa. "Mēs gribējām kaut ko tādu, kas atspoguļotu arī viņas siltumu un cilvēcību."

Fērness stāsta, ka pēc karalienes Elizabetes nāves pagājušā gada septembrī viņu "pārpludināja" vēstules no ciemata iedzīvotājiem. Daudzi to sauca par "personīgu zaudējumu", un tika savākti aptuveni 150 000 eiro, lai īstenotu tēlnieka Pratlija vīziju par karalienes skulptūru. 

Karaliene Elizabete nomira dabīgā nāvē 96 gadu vecumā, 2022. gada 8. septembrī Balmoralas pilī Skotijā. Viņa nesen jūnijā bija nosvinējusi platīna jubileju, atzīmējot 70 gadus, kas pavadīti tronī. Viņa bija visilgāk valdījušais britu monarhs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu