"Progresīvie" gatavi runāt par četru politisko spēku koalīciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs
Partijas "Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs Foto: Paula Čurkste / LETA

Ja "Jaunajai vienotībai" (JV) neizdosies izveidot alternatīvu koalīciju, partija "Progresīvie" gatavi runāt par četru politisko spēku koalīciju, atzina frakcijas "Par/Progresīvie" vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Viņš norādīja, ka šobrīd ir redzama alternatīvā koalīcija, par kuru "Progresīvie" runājuši jau no paša sākuma un kuras dēļ no amata atkāpās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Taču Kossoviča ieskatā, šis būšot trausls vairākums. Tādēļ, ja JV nonāks pie secinājuma, ka ir grūti izveidot alternatīvu koalīciju, "Progresīvie" esot gatavi runāt par četru politisko spēku koalīciju, kāda bija līdz šim un kurā darbojās "Par/Progresīvie" (PP), "Jaunā vienotība", "Nacionālā apvienība"/Latvijas reģionu apvienība" (NA/LRA) un " Kods Rīgai" (KR).

LETA jau ziņoja, ka jaunveidojamai Rīgas domes koalīcijai varētu būt pat 33 domes deputātu atbalsts.

Rīgas domē par jaunas valdošās koalīcijas izveidi nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Koalīcijai plānots piesaistīt "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Latvijas attīstībai" (LA).

Arī kustības "Par" pārstāve Laima Geikina pieļāva, ka sliecas atbalstīt darba turpināšanu, nevis palikšanu opozīcijā. "Diemžēl "Progresīvie" kolēģi neizrādīja atbalstu mūsu kompromisa variantiem," atzina Geikina.

Partijas valde vēl neesot lēmusi par turpmāko rīcību, bet viņas noskaņojums esot, ka jāturpina strādāt, teica politiķe, piebilstot, ka partijas valde plāno tuvākajās dienās izlemt, kāda būs tās tālākā rīcība.

Ņemot vērā, ka trīs partiju blokam ir 20 deputātu balsis, GKR - piecas un LA - trīs, savukārt "Par" Rīgas domē ir divi deputāti, jaunveidojamai koalīcijai tiktu nodrošināta puse no 60 domes deputātu balsīm.

Atbalstu jaunajai koalīcijai paudis kādreizējais "JV" frakcijas deputāts Kaspars Spunde. Atklāti atbalstu jaunajai koalīcijai pauž arī no "Saskaņas" aizgājušais neatkarīgais Rīgas domes deputāts Guntars Jirgensons.

Kopā ar šiem neatkarīgajiem deputātiem koalīcijai būtu 32 balsis.

Savukārt vēl viens iespējamais koalīcijas partneris varētu būt "Konservatīvās" partijas pārstāvis Valters Bergs. Viņš atzina, ka ir uzrunāts, taču konkrētu piedāvājumu neesot saņēmis.

Iespējams sarunas notiek vēl arī ar citiem domes deputātiem, līdz ar to atbalsts jaunajai koalīcijai var būt vēl lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu