Tukuma novadā turpinās darbi vētras seku novēršanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tukuma novadā pagastā turpinās darbi, lai novērstu vētras sekas, vēstījaTukuma novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Liepiņš.

Piecu stundu laikā pēc vētras uz sēdi sanāca deputāti, lai lemtu par pabalstu piešķiršanu. Tai pašā dienā tika sākti vētras postījumu novākšanas darbi, mobilizēti spēki - gan no citām pārvaldēm, gan no pašvaldības kapitālsabiedrībām, gan brīvprātīgie no celtniecības kompānijām un citiem uzņēmumiem, un darbi turpinās. Nākamajā dienā nopirkti celtniecības materiālus un tiem cilvēkiem, kas paši nespēja atjaunot jumta segumus, kādām piecām mājām jau arī uzlikti, pastāstīja Liepiņš.

Novada pašvaldībā ir aptuveni 70-80 pieteikumi no iedzīvotājiem par vētras postījumiem, bojāta Jaunpils pils un arī dažas pašvaldības ēkas. Postījumi neesot tik apjomīgi kā citur.

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektors arī kritzēja Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča teikto, sakot, ka "tādas tendences, kā prezidenta kungs bija teicis, ka bija slikta rīcība un lēna rīcība".

Vētrā bojātas 60-70 saimniecības Struteles ciemā, kuru skārusi vētra un krusa.

Jaunpilī lielākajā saimniecībā sabojāti 80% no saimniecības 4000 hektāriem, tur zaudējumi pašlaik tiek lēsti ap trīs miljoniem eiro. Kopumā Tukuma novadā zaudējumi lauksaimniecības sektora varētu būt ap 4-5 miljoniem eiro, tikmēr kopējie vētras radītie zaudējumi novadā ir no 8-10 miljoniem eiro, stāsta Liepiņš.

Vētras seku novēršanai Tukuma novada iedzīvotājiem izmaksātā summa jau šodien jau pārsniedz 100 000 eiro, kopējās vētras seku likvidēšanas izmaksas pašlaik ir apmēram 200 000 eiro. Novada izpilddirektors izteica apmierinātību ar valdības lemto, ka pašvaldībām tiks izmaksāts atbalsts no valsts.

Izpilddirektors prognozē, ka vētras nogāzto koku, norauto zaru un lapu vākšana novadā turpināsies vēl līdz mēneša beigām vai pat ilgāk.

Kā LETA jau rakstīja, pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu