Foto "Swedbank" pēc vētras pieteikto atlīdzību apmērs varētu pārsniegt divus miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vētras postījumi Dobeles novadā
Vētras postījumi Dobeles novadā Foto: Jānis Vingris/TVNET GRUPA

"Swedbank" pieteikto atlīdzību apmērs pēc vētras bojājumiem varētu pārsniegt divus miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Swedbank" Uzņēmumu komunikācijas jomas vadītāja Lāsma Dzelme.

Trīs dienu laikā kopš postošās vētras "Swedbank" apdrošināšana saņēmusi vairāk nekā 200 atlīdzību pieteikumus par bojātiem mājokļiem, vairākus desmitus par automašīnām un vienu pieteikumu par krusas radītām traumām. "Swedbank" apdrošināšanas gadījumā vēja radīti bojājumi ir apdrošināti neatkarīgi no vēja stipruma, un šī brīža aplēses liecina, ka bojājumu apmērs pēc vētras varētu būt pat līdz pat 2,2 miljoniem eiro.

"Swedbank" apdrošināšanas saņemto atlīdzības pieteikumu dati rāda, ka visbūtiskākos zaudējumus radījusi krusa, kam seko vēja un lietus izraisīti bojājumi. Visvairāk skarti ir Dobeles, Tukuma un Talsu novadi, kā arī Rīga un Pierīga. Uzņēmums atzīmē, ka daļā gadījumu klienti pieteica arī diennakts tehnisko palīdzību, lai pasargātu īpašumus no tālāku bojājumu rašanās, piemēram, nosegtu jumtu ar plēvi un tamlīdzīgi.

Šī brīža apkopotā informācija liecina, ka būtiski bojāti cilvēku īpašumi, atsevišķos nav iespēja uzturēties, kamēr netiek veikti remontdarbi. Bojātas ir ne tikai dzīvojamās ēkas, bet arī palīgēkas, siltumnīcas un, protams, automašīnas.

"Swedbank" mājokļa apdrošināšanas produktu līnijas vadītāja Linda Rostoka atzina, ka šajās dienās pieteikto atlīdzību skaits ir vismaz trīs reizes lielāks nekā ikdienā.

"Tā kā šī ir teju ārkārtas situācija, cenšamies visus gadījumus izskatīt, cik ātri vien iespējams. Būtiski, ka ja notikušais ir apdrošināšanas gadījums, klientiem tiek atlīdzināti arī pagaidu īres mājokļa izdevumi līdz pat 12 mēnešiem," viņa atzīmēja.

Arvien biežāk spēcīgs vējš un lietus rada nozīmīgus bojājums cilvēku mājokļiem, tāpēc "Swedbank" mājokļa apdrošināšana ietver arī ēkas inženiertehnisko aprīkojumu, piemēram, saules paneļi, žogu, noteikta izmēra siltumnīcu un cita labiekārtojuma apdrošināšanu.

Periodā no 2021.gada līdz šī gada jūnijam 6% no visām atlīdzībām tika izmaksātas par bojājumiem, kurus nodarīja dabas stihijas. Vienlaikus novērojams, ka ik gadu pieaug izmaksātās atlīdzības par nodarītajiem zaudējumiem. 2021.gadā - ap 930 eiro, 2022.gadā - ap 990 eiro, 2023.periodā līdz jūnijam - 1 400 eiro. Biežākais bojājumu cēlonis bija stipra vētra, kuras rezultātā uz ēku, žogu, siltumnīcu konstrukcijām krita virsū koki vai tika atplēsts jumtu segums.

Postījumus radīja arī plūdi. Lielākās izmaksātās atlīdzības pērn - ap 13 000 eiro, 12 500 eiro un 9 600 eiro. Šogad izmaksātā lielāka atlīdzība par dabas stihiju radītajiem bojājumiem sasniegusi pat 58 000 eiro.

"Swedbank" piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus, kurus nodrošina "Swedbank P&C Insurance AS" un "Swedbank Life Insurance SE". Apdrošināšanas pakalpojumu klāsts aptver obligāto sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu (OCTA), brīvprātīgo auto apdrošināšanu (KASKO), mājokļa apdrošināšanu, ceļojuma apdrošināšanu, kā arī dzīvības apdrošināšanu, dzīvības apdrošināšana kredītsaistību segšanai un citus apdrošināšanas pakalpojumus. "Swedbank" apdrošināšanas pakalpojumi ir pieejami "Swedbank" internetbankā, kā arī "Swedbank" filiālēs visā Latvijā.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu