Likvidēs "Grindeks" fondu "Zinātnes un izglītības atbalstam" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Sākta farmācijas kompānijas AS "Grindeks" fonda "Zinātnes un izglītības atbalstam" likvidācija, liecina "Firmas.lv" informācija.

Fonda likvidācijas process sākts 1.augustā.

Vienlaikus piektdien, 11.augustā, oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētajā paziņojumā par fonda darbības izbeigšanu un likvidācijas sākšanu teikts, ka kreditoru prasījumi piesakāmi likvidatoram trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas.

Par fonda likvidatoru iecelts "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Hmeļņickis.

"Grindeks" fonds "Zinātnes un izglītības atbalstam" tika izveidots 2006.gadā ar mērķi atbalstīt un veicināt speciālistu izaugsmi un izglītošanu inženierzinātnēs, dabaszinātnēs, farmācijā un medicīnā.

Jau ziņots, ka "Grindeks" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 257,913 miljoni eiro, kas ir par 11,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas peļņa saruka par 41,2% - līdz 24,19 miljoniem eiro.

"Grindeks" koncernu veido "Grindeks", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". Kompānijas lielākais akcionārs ir "Liplat Holding", kas pieder Kirovam, Annai un Filipam Lipmaniem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu