Svētdien glābti mežā apmaldījušies cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meža taka.
Meža taka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 13. augustā izglābti vairāki mežā apmaldījušies cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Glābēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Šēderes pagastu, kur divi cilvēki apmaldījušies mežā. Izmantojot autocisternas raidīto skaņas signālu, kā arī sazinoties pa tālruni, cilvēkiem tika norādīts pareizas virziens izejai no meža.

Tāpat vakar glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Piltenes pagastu, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā. Telefoniski apmainoties ar informāciju un sniedzot norādes, kā arī ieslēdzot autocisternas skaņas signāli, cilvēki izvesti no meža.

Svētdienas vakarā glābēji devās uz Kvēles ielu Rīgā, kur kaimiņi ziņoja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, glābēji konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens. Dzīvoklī atrasts cilvēks, kurš izglābts un nodots mediķiem.

Svētdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Malnavas pagastu, kur dega labības lauks 17 hektāru lielā platībā, kā arī vieglā automašīna.

Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 16 cilvēki

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 16 cilvēki, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijā.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 82 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 16 personas.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 380 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 194 par ātruma pārsniegšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un septiņi kriminālprocesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu