Sprindžuks: Tā, kā tika strādāts līdz šim, nevar strādāt (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanās no premjera amata esot savā ziņā likumsakarīga, otrdienas, 15. augusta rītā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica esošais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).

Viņš norādīja, ka tā, kā tika strādāts līdz šim, nevar strādāt. "Ir jābūt skaidram mērķim, ko gribam sasniegt," teica Sprindžuks, norādot, ka valdībai ir jāstrādā kā komandai.

Sprindžuks arī norādīja uz nepieciešamību nozarēm sadarboties, lai tiktu pieņemtas nepieciešamās izmaiņas un tieši premjeram šajā sadarbības veicināšanā ir nozīmīga loma.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

"Jaunā vienotība" (JV) trešdien, 16.augustā, lems par savu premjerministra amata kandidātu.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

"Apvienotajam saraksta" (AS) ir 15 parlamentārieši un Nacionālajai apvienībai (NA) - 13 deputātu vietas.

Opozīcijas partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu