Pakistānā pūlis izdemolējis 19 baznīcas un 80 kristiešu mājas (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Pakistānā
Protesti Pakistānā Foto: EPA / Scanpix

Musulmaņu pūlis, kam sašutumu bija aizdevušas ziņas par it kā notikušu zaimošanu aizvadītajā nedēļā, Pakistānā nodarījis postījumus vairāk nekā 80 kristiešu mājām un 19 baznīcām, vēstija Pendžābas provinces policijas priekšnieks Usmans Anvars.

"Notikumi, kas izvērsās, bija traģiski. Šāda vardarbība nekad nav attaisnojama," ziņu aģentūrai AFP atzina Anvars, piebilstot, ka svētdien dosies uz Džaranvalu, lai izrādītu solidaritāti kristiešu kopienai.

Anvars sacīja, ka pats personīgi nopratinājis divus kristiešus, kas bija apsūdzēti Korāna apgānīšanā, lai "izvairītos no apsūdzībām spīdzināšanā".

Policija piektdien Pendžābā apsargājusi 3200 baznīcu, šādi gādājot par kristiešu kopienas drošību, sacīja Anvars.

Vairāki simti kristiešu trešdien Džaranvalā bija spiesti bēgt no savām mājām, kad pilsētas ielās, dedzinot dzīvojamās mājas un baznīcas, plosījās saniknots pūlis.

Zaimošana ir jutīgs jautājums izteikti konservatīvajā Pakistānā, kur ikvienam, kurš apsūdzēts par islāma vai islāma pārstāvju aizskaršanu, var tikt piespriests nāvessods.

Kristieši, kas veido aptuveni divus procentus no iedzīvotāju kopskaita, Pakistānas sabiedrībā ieņem vienu no zemākajiem rangiem, un pret viņiem bieži tiek vērstas nepatiesas un nepamatotas apsūdzības zaimošanā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu